19 Aralık 2013 Perşembe

Hayalimdeki doktorluk mesleğinin tanıtımı

Doktor olmak bir başkasının söyledikleriyle değil içten gelen bir olay. Öncelikle bir insanın hekim olmayı istemesi gerekiyor. Hekim olmak için ilk başta insanları sevmek gerekiyor. İnsanları seven kişi, bu sevgisinin karşısında sınırsız özveride bulunan kişi ancak hekimliği yürütebilir. Hekimlik sürekli olarak almak değil vermektir. Altı yıl tıp fakültesi, üzerine 4 ya da 5 yıl ihtisas ve onun üzerine ölünceye kadar bilgi ve eğitim gerektiren bir süreç. Bunu göze almak içinde amaç hiç bir zaman para olamaz. Gerçek bir hekim öncelikle insanları sevmeli ve insanlara karşılıksız ve menfaatsiz bir şeyler verebilmeyi amaç edinmelidir.
- Olumsuz yanları nelerdir?
Öncelikle çok yorucu bir meslek. Hekimlerin aldıkları paralar göze batsa da para bu işin son aşaması. Hekimlik büyük özveri gerektiriyor. Ailenizden, eşinizden çocuğunuzdan çevrenizden vermenizi gerektiriyor. Mesai sınırı yok, gecesi gündüzü yok. Yüksek riskler ve sorumluluklar içeriyor. Sorumlu olduğunuz kişi insan. İnsana yapmış olduğunuz artı değer olumlu yansır ama zarar da verebilirsiniz. öncelikli ilk amaç hastaya zarar vermemektir bunun için kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.
Sürekli meslekte ilerlemek için de okumanız gerekiyor. Bu da zaman çevrenizden çalmanızı gerektirir. Eğer bu zaman çalmaya sınırsız çalışmaya, yorulmaya uykusuz gecelere günlerce eve uğrayamamaya rağzıysanız çok keyifli bir meslek.
- Peki olumlu yanları?
Bir insanın yaşam ile ölüm sınırından atlatmayı başarabiliyorsanız en büyük ödül bu. Bu ödülden de mutlu olabiliyorsunuz, siz bu mesleği seviyorsunuzdur. Aldığı paralar ise hiç bir zaman kriter değil, bu mutluluk kriterdir. Günlerce saatlerce uğraştığınız bir hastayı kaybettiğinizde saatlerce ağlamışızdır. Bunu pek çok hekim arkadaş yaşamıştır. Hastanın hayata dönmesi, onun gözlerinin sizin gözlerine bakması ya da hasta yakınlarının bir tebessümü, çektiğiniz sıkıntıları, yorgunluğu, acıları unutturmaya yetiyor.

3 yorum :

  1. ben doktor olmak istiyorum

    YanıtlaSil
  2. bu mesleği ne kadar istediğimi anlatamam.her şeyi göze aldım.inşallah kazanırım hayırlısıyla.

    YanıtlaSil
  3. Azm ettikten sonra başaırlmayacak hiç bir sorun kalmaz..tebrik ediyorum sizi..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim

İletişim araçları