31 Mart 2015 Salı

Teknolojinin Faydaları ve Zararları Nelerdir

Teknolojinin yararları ve zararları, teknolojinin faydaları ve zararları nelerdir konusunda sizlerle kısa bilgiler paylaşacağız.
Teknoloji olgusu günümüzde, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. En basit örneği herkesin cebinde iyi bir cep telefonu ya da tablet vardır.
Hayatımızın bir parçası olan bu teknolojinin hem faydaları hem de zararları vardır.
Teknolojinin zararları;
Her gün gelişen teknoloji silah sanayisinde olduğu gibi kötü amaçlarla kullanılabilir. Bunun en iyi örneğini, Hiroşima ve Nagazaki’ye atom bombası atıldı ve o bölgede büyük tahribatlar oluşturuldu.
Her gün ulaşım amacıyla farklı taşıtlar yapılıyor bu da daha fazla egzoz dumanı demek oluyor. Egzoz dumanları ozon tabakasını daha da inceltiyor ve güneşin zararlı ışınları direk dünyamıza gelmektedir.
Teknolojinin gelişmesiyle farklı fabrikalar kuruluyor, bu fabrikaların bacalarından çıkan zehirli dumanlar temiz hava sahasını daraltıyor yani temiz havayı kirletiyor. Kirlenen hava asit yağmurları olarak yeryüzüne iniyor, toprağa ve canlılara zarar veriyor.
Teknolojinin gelişmesiyle insan gücünü makineler aldı ve birçok insan işsiz kaldı.
Nükleer santraller elektrikli malzemelerin elektriğini üretmektedir. Ancak bu nükleer santraller havayı fazlasıyla kirletmektedir ayrıca bir patlama olması halinde çok büyük can ve mal kayıpları yaşanacaktır.
Teknolojinin Faydaları;
Teknolojisinin gelişmesiyle internette istenilen bir bilgiye ya da dünyanın öbür ucundaki bir bilgiye ulaşılabiliyor.
Teknoloji zamandan tasarruf sağlıyor ve insanlar makine gücünün daha da yaygınlaşması sayesinde insanlar işlerini daha hızlı bir şekilde yapabiliyorlar.
Teknoloji tıbba büyük katkılarda bulunmuştur. Teknoloji sayesinde insanların hastalıkları daha çabuk tespit edilmektedir.
Eskiden yürüyerek gidilen upuzun yollar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte bin bir çeşit ulaşım araçlarıyla o yollar gidilmeye başlanmıştır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim

İletişim araçları