27 Eylül 2016 Salı

Tavuskusu Masali




Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal iken, pireler berber iken, ben ninemin beşiğini tıngır, mıngır sallar iken....

Parlak tüyleri ve güzel renkleriyle bütün kuşların dikkatini çeken bir tavus kuşu varmış. Bütün kuşlar kendi aralarında hep tavus kuşunun güzelliğini anlatırlarmış. Tavus kuşu çok güzel olduğunu bilirmiş fakat kendisini göremediği içinde çok üzülürmüş. Günlerden bürgün tavus kuşu göle su içmeye gitmiş. Tam su içeceği sırada gölde çok güzel bir kuş görmüş. Şimdiye kadar hiç böyle güzel bir kuş görmemiş. Hemen başını kaldırmış ve etrafa bakınmış ama göldeki kuşu görememiş. İşte o zaman o güzel kuşun kendisi olduğunu göle kendisinin yansıdığını anlamış. Kendi kendine:
-" Gerçekten ben diğer kuşların söylediklerinden çok daha fazla güzelmişim. Şimdiye kadar kendi güzelliğimi görememişim. Ben bütün kuşların sultanı olacak kadar güzelim. " demiş.
Tavus kuşu kendisini beğendiğinden ve çok güzel gördüğünden, diğer kuşların yanına gitmeyip her gün kendisini gölde seyretmeye başlamış. Diğer kuşlar artık kendi aralarında tavus kuşunun çok kibirli olduğunu anlatıyorlarmış. Günler geçtikçe tavus kuşu her gün gölde kendisini seyretmekten çok sıkılmış. Etrafında hiç arkadaşının olmadığını yalnız kaldığını anlamış. Artık bütün kuşlar onu terk etmişler. Tavus kuşu ne kadar büyük bir hata yaptığını kibirli olmanın kendisine hiçbir şey kazandırmadığını ve yalnız kaldığını anlamış.

Tavus kuşu masalımızı beğendiyseniz lütfen yorum bölümüne düşüncelerinizi yazınız.Bir masal sitemiz çocukların gelişimine yardımcı olmak için masallar derlemektedir. Çocuklarınızla direk iletişim halinde olmanız pedagojik açıdan faydalı olacaktır. Lütfen Masal oku yazarak youtoube videolarını çocuklarınıza izlet meyiniz.

Tavuskuşu Masalı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim

İletişim araçları