12 Kasım 2015 Perşembe

Thomas Edison Hayatı Kısa Özeti


Thomas Edison’un tarihte unutulmaz icatlarda bulunmuştur, teknolojinin gelişmesine yaptığı ampul icadı ile bir ışık olmuştur. 11 Şubat 1847 Amerika Ohio’da doğmuştur yedi kardeşlerdir. Yedi yaşında okulda başarısızlığı yüzünden okuldan uzaklaştırılmıştır.
Zeka geriliği yüzünden özel bir öğretmen tarafından eğitilmiştir 10 yaşına geldiği zaman fizik ve kimya ile ilgilenmeye başladı.

12 yaşında ailesine maddi yardım etmek için trenlerde gazete satardı, pazarlarda yük taşırdı. Çalıştığında aynı zamanda araştırmalarını sürdürdü sabahlara kadar odasında ışığı açık olurdu.

Kazandığı para ile birlikte Atölye kurdu kendisine burada elektrikli oy makinesini geliştirip patentini almıştır. Araştırmalarına sesli telgraf üzerinde sürdürmeye devam etti. Karbondan iletici eklemesi ile birlikte telefonun temelini atmış oldu. Kısa süre içersinde 1877’de ses kayıt cihazını geliştirmiştir.

Elektrik akımının ters orantılı olacağını ve güvenli bir yolla düşünerek ark lambası üzerinde çalışmalar yapmıştır. Yapılan 13 ay boyunca çalışma karşılığında karbon flamalı lambanın patentini alıp halka tanıttı. Evliliği boyunca 2 kere evlenip 6 tane çocuğu olmuştur. Edison 18 Ekim 1931 tarihinde New Jersey’de öldü.

Yazdır

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim

İletişim araçları